Polityka prywatności

  

Oświadczenie dotyczące prywatności

Niniejszy dokument stanowi oświadczenie dotyczące prywatności firmy Body & Fit Sportsnutrition B.V. (dalej określanej jako „my”, „nas”). Wyjaśniamy w nim, co robimy z Twoimi danymi osobowymi oraz dlaczego. Jeśli masz pytania, skontaktuj się z nami — nasze dane kontaktowe znajdziesz na końcu niniejszego dokumentu.

Jakie dane osobowe przetwarzamy i w jaki sposób z nich korzystamy?

Poniżej opisujemy, jakie dane osobowe przetwarzamy w przypadku każdej aktywności, dlaczego korzystamy z tych danych oraz na jakiej podstawie je przetwarzamy.

Podczas składania u nas zamówień

W przypadku każdego złożonego u nas zamówienia przetwarzamy poniższe dane osobowe.
• Płeć
• Imię i nazwisko
• Adres dostawy (ulica, numer domu, kod pocztowy i miasto)
• Opcjonalnie adres do wystawienia faktury (ulica, numer domu, kod pocztowy i miasto)
• Numer telefonu
• Opcjonalnie podawaną datę urodzenia
• Adres e-mail
• Asres IP
Przetwarzamy te dane osobowe w celu realizacji zamówienia oraz aby móc odpowiedzieć na ewentualne pytania dotyczące zamówienia. Uzasadnieniem przetwarzania przez nas tych danych jest umowa zawarta z Tobą oraz spełnienie naszych zobowiązań prawnych. Są to nasze zobowiązania prawne w roli administratora danych.

Gdy utworzysz konto

Aby uprościć proces składania zamówień, możesz założyć konto. Jeśli utworzysz konto i wprowadzisz wymagane dane, będziemy przetwarzać następujące dane osobowe:
• płeć,
• imię i nazwisko,
• opcjonalnie podawaną datę urodzenia,
• adresy e-mail zapisane w książce adresowej,
• zestawienie zamówień,
• opinie,
• ulubione artykuły,
• numer telefonu,
• adres e-mail,
• adres IP.
Korzystamy z tych danych osobowych w celu realizacji zamówienia oraz aby odpowiedzieć na pytania dotyczące zamówienia. Używamy listy Twoich ulubionych artykułów, zestawień zamówień oraz opinii, aby dowiedzieć się, jakie produkty lubisz. Podstawą przetwarzania tych danych jest wykonanie umowy, jaką zawarliśmy z Tobą, a także spełnienie naszych zobowiązań prawnych i nasze prawnie uzasadnione interesy polegające na analizowaniu preferencji naszych klientów dotyczących produktów. Dzięki temu możemy dostosować oferowane produkty, tak aby były one zgodne z upodobaniami naszych klientów.

Przeglądanie naszej witryny internetowej

Gdy odwiedzasz i przeglądasz naszą witrynę internetową, przetwarzamy następujące informacje:
• przybliżoną lokalizację w oparciu o Twój adres IP;
• czym się zajmujesz w naszej witrynie internetowej, na przykład jakie elementy klikasz;
• rodzaj Twojej przeglądarki internetowej oraz urządzenia, z jakiego korzystasz, odwiedzając naszą witrynę internetową.
Przetwarzamy te dane na podstawie naszych prawnie uzasadnionych interesów polegających na ulepszaniu naszej witryny internetowej oraz uzyskaniu informacji dotyczących preferencji naszych klientów w zakresie produktów.

Gdy wysyłamy Ci nasz newsletter

Korzystamy z newslettera, aby przekazywać Ci informacje na temat nowości, promocji i ofert specjalnych. Jeśli zapiszesz się do naszego newslettera, będziemy przetwarzać następujące informacje:
• adres e-mail;
• elementy newslettera, które klikniesz.
Korzystamy z Twojego adresu e-mail, aby wysyłać Ci newsletter, gdy pozwolisz nam na to w wyraźny sposób. W każdej chwili możesz się wypisać z newslettera, klikając łącze rezygnacji w newsletterze lub wycofując swoje pozwolenie na swoim koncie. Informacje o klikanych przez Ciebie elementach służą nam do ustalenia, jakie części newslettera Cię interesują. Korzystamy z tych informacji, aby przygotować ofertę produktów na naszej stronie. Informacje o klikanych przez Ciebie elementach przetwarzamy na podstawie naszych uzasadnionych interesów polegających na zbieraniu informacji na temat preferencji naszych klientów dotyczących produktów.

Gdy wyświetlamy reklamy online

Reklamujemy nasze produkty w innych witrynach oraz w mediach społecznościowych. W takim wypadku przetwarzamy następujące informacje:
• elementy, jakie klikasz, w reklamach online;
• Twój adres IP lub identyfikator ogłoszenia.
Gdy klikniesz reklamę naszych produktów online (np. w serwisie Facebook), odnotujemy ten fakt w naszej witrynie internetowej wraz z informacją, gdzie reklama została wyświetlona. Jeśli wyrazisz zgodę na otrzymywanie newslettera pocztą elektroniczną, przypiszemy Cię do grona odbiorców, korzystając z Twojego adresu e-mail. Będziemy z niego korzystać w platformie mediów społecznościowych, aby wyświetlać reklamy lub upewnić się, że reklama nie jest wyświetlana. Robimy tak na przykład, gdy zainteresujesz się produktem w naszej witrynie internetowej, ale (jeszcze) go nie kupiłeś/nie kupiłaś, lub jeśli kupisz określony produkt kilka razy. Przetwarzamy dane osobowe jedynie wówczas, gdy wyraziłeś/wyraziłaś zgodę na umieszczenie plików cookie, które są powiązane z tym przetwarzaniem.

Gdy kontaktujesz się z naszym działem obsługi klienta


Nasz dział obsługi klienta chętnie odpowie na Twoje pytania i rozwiąże problemy związane z zakupami. Możesz się z nami skontaktować na czacie, przez telefon, korzystając z aplikacji WhatsApp, pocztą elektroniczną lub wysyłając nam wiadomość za pośrednictwem mediów społecznościowych, takich jak Facebook czy Instagram.
Możemy Ci lepiej pomóc, jeśli zapisujemy Twoje dane. W tym celu przetwarzamy następujące dane osobowe:
• imię i nazwisko,
• adres e-mail,
• numer telefonu,
• adres IP,
• oceny produktów.
Zbieramy opinie na temat naszych produktów oraz świadczonych usług. Dlatego przetwarzamy przynajmniej następujące dane:
• adres e-mail;
• imię i nazwisko.
Zbieramy oceny na dwa sposoby: możesz napisać recenzję produktu w naszej witrynie internetowej lub po złożeniu zamówienia. W tym drugim przypadku korzystamy z usług strony trzeciej — Trusted Shops. Trusted Shops oferuje bezpłatną ochronę kupujących oraz możliwość przesłania recenzji. W trakcie realizacji zamówienia, na stronie z podziękowaniem, w wyraźnym miejscu prosimy o wyrażenie zgody na korzystanie z usług Trusted Shops. Jeśli wyrazisz zgodę, udostępnimy następujące dane firmie Trusted Shops:
• datę zamówienia,
• numer zamówienia,
• ilość na zamówieniu,
• metodę płatności,
• numer klienta,
• adres e-mail,
• nazwę sklepu internetowego,
• adres IP.
Jeśli masz konto w serwisie Trusted Shops lub już wcześniej wyraziłeś/wyraziłaś zgodę na korzystanie z usług Trusted Shops, robiąc zakupy w innym sklepie internetowym, nie zostaniesz poproszony/poproszona o ponowne wyrażenie zgody dla naszego sklepu. Aby uzyskać więcej informacji, odwiedź witrynę https://www.trustedshops.co.uk/imprint/.

Automatyczne podejmowanie decyzji i tworzenie profili

Nie korzystamy z automatycznych narzędzi do podejmowania decyzji dotyczących osób. Nie tworzymy oddzielnego profilu użytkownika przypisanego do danych widocznych na Twoim koncie. Wysyłamy jednak wiadomości e-mail oraz newslettery z informacjami dostosowanymi do Ciebie. Treść tych wiadomości jest zależna od dokonywanych przez Ciebie zakupów oraz Twoich zainteresowań ustalonych na podstawie Twoich zwyczajów związanych z zakupami oraz elementów, które klikasz.

Okresy przechowywania i miejsce przechowywania

Przechowujemy Twoje dane osobowe wyłącznie tak długo, jak jest to konieczne do realizacji celów, w jakich zostały one zgromadzone. Nie przechowujemy tych danych poza Europejskim Obszarem Gospodarczym (EOG). Okresy przechowywania, do jakich się stosujemy, zostały wymienione poniżej w odniesieniu do każdego typu przetwarzania danych.

Zamówienie w witrynie internetowej

Jesteśmy prawnie zobowiązani do przechowywania Twoich danych siedem lat.

Składanie zamówień przy użyciu konta

Jesteśmy prawnie zobowiązani do przechowywania Twoich danych siedem lat. Ponadto przechowujemy Twoje dane tak długo, jak Twoje konto jest aktywne. Po usunięciu Twojego konta będziemy przechowywać Twoje dane wyłącznie tak długo, jak jest to wymagane prawnie. Gdy nie będzie to już konieczne, natychmiast usuniemy Twoje dane.
Dane wymagane do przetworzenia zamówienia przechowujemy przez trzy miesiące.

Przeglądanie witryny internetowej

Dane osób odwiedzających naszą witrynę internetową przechowujemy 26 miesięcy. Po tym czasie trwale je usuwamy.

Subskrypcja newslettera

Twoją zgodę na otrzymywanie newslettera przechowujemy przez dwa lata. Również Twoje żądanie anulowania subskrypcji newslettera przechowujemy przez dwa lata.

Dział obsługi klienta

Przechowujemy dane kontaktowe klientów tak długo, jak są aktywni w naszym sklepie.
Możemy nagrywać rozmowy telefoniczne w celu przeprowadzania szkoleń i analiz. Korzystanie z tych interakcji w celu poprawy jakości obsługi klienta jest naszym prawnie uzasadnionym interesem. Rozmowy telefoniczne przechowujemy przez trzy miesiące.

Udostępnianie danych stronom trzecim

Firma Body & Fit nie sprzedaje Twoich danych osobowych stronom trzecim i udostępnia je wyłącznie stronom trzecim, które biorą aktywny udział w przetwarzaniu Twoich zamówień. Taką stroną trzecią jest na przykład firma DPD, która dostarcza przesyłki w Wielkiej Brytanii. Nasi pracownicy oraz strony trzecie, którym zlecamy wykonanie pracy, zobowiązują się do zachowania poufności Twoich danych.
 

Wyświetlanie, poprawianie lub usuwanie danych

Masz prawo do wyświetlenia, poprawienia lub usunięcia swoich danych osobowych. Masz również prawo do wycofania ewentualnej zgody na przetwarzanie danych lub do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych. Masz także prawo do przenoszenia swoich danych. Oznacza to, że możesz przesłać nam żądanie wyeksportowania Twoich danych do pliku, który można otworzyć na komputerze, lub do wysłania ich do wybranej przez siebie organizacji.
Możesz przesłać żądanie sprawdzenia, poprawy, usunięcia lub przekazania Twoich danych osobowych lub wycofania swojej zgody na ich przetwarzanie, a także wyrazić sprzeciw wobec ich przetwarzania, wysyłając wiadomość e-mail na adres [email protected]. Po potwierdzeniu Twojej tożsamości poinformujemy Cię nie później niż cztery tygodnie po otrzymaniu Twojego żądania, jakie dane osobowe przetwarzamy i które z nich możemy usunąć, zabezpieczyć lub sprostować.
Jeśli masz konto, możesz wyświetlić swoje dane w każdej chwili, a także wprowadzić zmiany na stronie „Moje konto” pod adresem  /customer/account/login/ Czy chcesz usunąć swoje dane lub skopiować je z naszych systemów? W takim wypadku skontaktuj się z nami za pośrednictwem strony do kontaktu, a my zajmiemy się tym, o ile jest to dopuszczone przez przepisy prawa.

Składanie skarg

Jeśli chcesz złożyć skargę w związku z niniejszym oświadczeniem o ochronie danych lub dotyczącą naruszenia Twoich praw, napisz do nas tutaj

Ponadto możesz złożyć skargę do urzędu ochrony danych Królewsta Niderlandów. Aby się z nim skontaktować, odwiedź następującą witrynę internetową: https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/en.

Dane kontaktowe

Nazwa podmiotu odpowiedzialnego za przetwarzanie danych: Body & Fit Sportsnutrition B.V. Używamy następujących nazw handlowych: Bodyenfitshop.nl, Body & Fit, Body & Fitshop, bodyandfit.com oraz www.bodyenfitshop.nl.

Siedziba firmy:
Mars 10
8448 CP
Heerenveen
Królewstwo Niderlandów

Numer telefonu: +48 800 491 19 24
Adres e-mail: [email protected]

Data ostatniej edycji niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności : 17 czerwca 2019 r.