Sekretesspolicy

  

Sekretessmeddelande

Det här är sekretessmeddelandet för Body & Fit Sportsnutrition B.V. (hädanefter ”vi” eller ”oss”). Här förklarar vi vad vi gör med dina personuppgifter och varför vi gör det. Kontakta oss gärna om du har frågor, våra kontaktuppgifter finns i slutet av meddelandet.

Vilka personuppgifter behandlar vi och hur gör vi det?

Nedan anger vi vilka personuppgifter vi behandlar för varje aktivitet, varför vi använder personuppgifterna och på vilka grunder vi utför den aktuella behandlingen.

När du beställer något från oss

För varje beställning du gör hos oss behandlar vi följande personuppgifter.
•    Kön
•   Förnamn och efternamn
•Leveransadress (gata, husnummer, postnummer och ort)
•    [Frivilligt] faktureringsadress (gata, husnummer, postnummer och ort)
•    Telefonnummer
•    [Frivilligt] födelsedatum
•    E-postadress
•   IP-adress
Vi behandlar de här personuppgifterna för att hantera din beställning och för att kunna svara på eventuella frågor om din beställning. Grunderna för behandlingen är det avtal vi har slutit med dig och fullgörandet av våra juridiska skyldigheter. Dessa är våra juridiska administrativa skyldigheter.

Om du skapar ett konto

För att förenkla beställningsprocessen kan du även skapa ett konto. Om du skapar ett konto och anger relevanta uppgifter kommer vi att behandla följande personuppgifter:
•    Kön
•    Förnamn och efternamn
•    [Frivilligt] födelsedatum
•    Registrerade adresser i adressboken
•  Översikt av dina beställningar
•    Recensioner
•Dina favoriter
•   Telefonnummer
•    E-postadress
•    IP-adress
Vi använder de här personuppgifterna för att hantera dina beställningar och för att svara på frågor om din beställning. Vi använder dina favoriter, översikt över dina beställningar och recensioner för att få kunskap om vilka produkter du föredrar. Grunderna för behandlingen är implementeringen av det avtal vi har slutit med dig, fullgörandet av våra juridiska skyldigheter och vårt legitima intresse att få kunskap om vilka produkter våra kunder föredrar. Det gör det möjligt för oss att justera vårt produktutbud så att det motsvarar våra kunders preferenser.

Besök på vår webbplats

När du besöker vår webbplats och gör sökningar behandlar vi följande information:
•  Din ungefärliga plats baserat på en del av din IP-adress
•Vad du göra på vår webbplats, till exempel, vad du klickar på
•   Vilken typ av webbläsare och enhet du använder för att besöka vår webbplats
Vi behandlar de här uppgifterna baserat på vårt legitima intresse att förbättra vår webbplats och få kunskap om vilka produkter våra kunder föredrar.

När vi skickar dig vårt nyhetsbrev

Vi vill använda nyhetsbrevet för att informera dig om nyheter, kampanjer och särskilda erbjudanden. Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev behandlar vi följande information:
•    E-postadressl
•    Vad du klickar på i nyhetsbrevet
Vi använder din e-postadress för att skicka dig nyhetsbrevet efter att du har givit ditt uttalade tillstånd till detta. Du kan när som helst avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att klicka på länken för att avsluta prenumeration som finns i nyhetsbrevet, eller genom att dra tillbaka ditt tillstånd via ditt konto. Vi använder ditt klick-beteende för att avgöra vilka delar av nyhetsbrevet som intresserar dig. Vi använder informationen för att sammanställa vårt produktutbud på webbplatsen. Vi behandlar ditt klick-beteende baserat på vårt legitima intresse att få kunskap om vilka produkter våra kunder föredrar

När vi visar onlineannonser för dig

Vi annonserar våra produkter på andra webbplatser och sociala medieplattformar. Om vi gör detta, så behandlar vi följande uppgifter:
•   Ditt klick-beteende på onlineannonser
• Din IP-adress eller annons-ID
När du klickar på en onlineannons för en av våra produkter (t.ex. på Facebook) så avgör vi via vår webbplats att du har klickat på en annons samt var den relevanta annonsen visades. Om du har givit ditt medgivande till att få vårt nyhetsbrev via e-post placerar vi dig i en kundgrupp genom att använda din e-postadress. Kundgruppen används på en social medie-plattform för att antingen visa dig en särskild annons eller för att säkerställa att annonsen inte visas för dig. Detta gör vi, till exempel, om du har visat intresse av en produkt på vår webbplats och du har (ännu) inte köpt den eller om du har köpt en särskild produkt flera gånger. Vi behandlar endast de här personuppgifterna om du har godkänt att vi placerar cookies som har förbindelse med den relevanta behandlingen.

När du kontaktar vår kundtjänst


Vår kundtjänst finns på plats för att svara på dina frågor och lösa dina problem. Du kan kontakta oss via chatt, telefon, e-post eller skicka ett meddelande via sociala medier som t.ex. Facebook och Instagram.
Vi kan hjälpa dig effektivare om vi har lagrat dina uppgifter. För detta syfte behandlar vi följande personuppgifter:
•    Namn
•    E-postadress
•  Telefonnummer
•    IP-adress
•   Recensioner av produkter
Vi tycker om att få recensioner av våra produkter eller tjänster. Därför behandlar vi minst följande personuppgifter:
•    E-postadress
•    Namn
Vi samlar in recensioner på två sätt: du kan skriva en recension av en produkt på vår webbplats eller efter att du har fullgjort en beställning. I det senare fallet använder vi en tredje part, Trusted Shops. Trusted Shops erbjuder kostnadsfritt köpskydd och möjligheten att skicka in en recension. I samband med beställningens fullgörande, på tack-sidan, ber vi uttryckligen om ditt medgivande för att använda Trusted Shops. Om du lämnar ditt medgivande kommer följande uppgifter även att delas med Trusted Shops:
•    Beställningsdatum
•    Ordernummer
•    Köpesumma
•    Betalningsmetod
•    Kundnummer
•    E-postadress
•    Namn på webbutiken
•    IP-adress
Om du har ett konto hos Trusted Shops, eller om du har givit ditt medgivande till Trusted Shops tjänster vid ett tidigare tillfälle för en annan webbutik, blir du inte ombedd att återigen lämna ditt medgivande. För mer information, se: https://www.trustedshops.co.uk/imprint/.

Automatiserat beslutsfattande och profilering

Vi använder inte automatiserade verktyg för att fatta beslut om människor. Vi skapar inga separata användarprofiler för dig utöver de uppgifter som är synliga på ditt konto. Vi skickar dig massutskick och nyhetsbrev med innehåll som är särskilt anpassat för dig. Innehållet avgörs av dina inköp och intressen utifrån information som har samlats in baserat på ditt inköps- och klickbeteende.

Lagringsperioder och plats

Vi lagrar endast dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppnå de mål för vilka dina uppgifter samlades in. Vi lagrar inte uppgifter utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). De lagringsperioder som vi följer anges nedan för varje behandling.

Beställning på webbplatsen

Vi måste enligt lag lagra dina uppgifter i sju år.

Beställning via konto

Vi måste enligt lag lagra dina uppgifter i sju år. Vi lagrar dessutom dina uppgifter så länge ditt konto är aktivt. Efter att ditt konto har tagits bort lagrar vi endast dina uppgifter så länge det krävs enligt lag. Om så inte är fallet tas dina uppgifter bort omedelbart.
Vi lagrar nödvändiga uppgifter för att behandla en beställning i tre månader.

Besök på webbplatsen

Vi lagrar dina besöksuppifter i 26 månader. Därefter raderas uppgifterna permanent.

Prenumeration på nyhetsbrev

Vi lagrar ditt medgivande till att få nyhetsbrev i två år. Vi lagrar även din begäran att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet i två år.

Kundtjänst

Vi sparar kunders kontaktuppgifter så länge du är en aktiv kund hos oss.
Telefonsamtal kan spelas in för att användas vid utbildning och analyser. Vi har ett legitimt intresse av att använda dessa kontakter för att förbättra vår kundtjänst. Vi lagrar telefonsamtal i tre månader.

Dela personuppgifter med tredje parter

Body & Fit säljer inte dina personuppgifter till tredje parter och gör uppgifterna tillgängliga endast för tredje parter som är aktivt inblandade i fullgörandet av din beställning. Till exempel till DPD som levererar paket i Storbritannien. Våra medarbetare och tredje parter som vi har anlitat måste respektera sekretessen som gäller för våra uppgifter.
 

Se, ändra eller ta bort uppgifter

Du har rätt att se, ändra eller ta bort dina personuppgifter. Du har också rätt att dra tillbaka eventuella medgivanden till uppgiftsbehandling eller framföra en invändning mot behandlingen av dina personuppgifter. Du har också rätt att få dina uppgifter överförda. Det betyder att du kan framföra en begäran till oss om att skicka dina personuppgifter till dig i en datafil eller till en organisation som du själv väljer.
Du kan framföra en begäran om att granska, rätta, ta bort eller överföra dina personuppgifter eller en begäran om att dra tillbaka ditt medgivande eller att invända mot behandlingen av dina personuppgifter, genom att skicka ett e-postmeddelande till [email protected] . Efter att vi har bekräftat din identitet, informerar vi dig senast fyra veckor efter att vi har mottagit din begäran om vilka personuppgifter vi behandlar eller möjligen kan ta bort, skydda eller förbättra.
Om du har skapat ett konto har du tillgång till dina uppgifter när som helst och kan även göra ändringar via sidan ”Mitt konto” på /customer/account/login/. Vill du ta bort eller kopiera dina uppgifter från våra system? I så fall ber vi dig att kontakta oss via kontaktsidan så utför vi detta för din räkning, så långt möjligt enligt lag.

Klagomålsförfaranden

Om du har ett klagomål om efterlevnaden av det här sekretessmeddelandet eller om en överträdelse av dina juridiska rättigheter kan du skicka ett e-postmeddelande till oss. Du har dessutom möjligheten att inkomma med ett klagomål till dataskyddsmyndigheten i Nederländerna, Dutch Data Protection Authority. För att kontakta dem hänvisar vi dig till deras hemsida https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/en.

Kontaktuppgifter

Namn på personuppgiftsansvarig: Body & Fit Sportsnutrition B.V. Vi använder följande affärsnamn: Bodyenfitshop.nl, Body & Fit, Body & Fitshop, bodyandfit.com och www.bodyenfitshop.nl.

Företagsadress:
Mars 10
8448 CP
Heerenveen
Nederländerna

Telefonnummer:+46 200 89 83 07
E-postadress: [email protected]

Det här sekretessmeddelandet ändrades senast den 17 juni 2019.